Satellittbilder før og etter tomtearbeid

Etter jeg kjøpte hus i Gjerstad høsten 2014, har jeg jobbet hardt med å lage naturtomt om til plen. Årene har gått, og nå er alle prosjektene fullført. Jeg har tatt et skjermskudd av satellittbilde tatt en gang før jeg overtok huset, for å ha å sammenligne. Men det kan gå mange år mellom hver gang disse oppdateres, men nå endelig var det et bilde av nyere dato i Google Maps, så her er bilder til sammenligning.

Det første bildet er et satellittbilde fra Kartverket som er tatt en eller annen gang før jeg kjøpte huset høsten 2014. Her er det:

Det andre bildet er et satellittbilde fra Google Maps som er tatt en eller annen gang i løpet av 2016. Her er det:

Som dere ser av bildene ovenfor, er det veldig stor forskjell. Jeg trodde på dette tidspunktet jeg var ferdig med prosjekter og tomtearbeid, men mer skulle det bli. I ettertid har jeg brukt åra til å kjøpe litt ekstra tomt av naboen, dette kan dere se på det øverste bildet, hvor det er en ekstra trekant markert med grønne streker til venstre for huset, og den trekanten er ekstra tomt jeg kjøpte.

Når jeg så kjøpte ekstra tomt, måtte jeg jo utvide med gressplen der også, pluss at det samtidig ble litt ekstra gressplen foran hekken som er foran fronten på huset. Samt jeg har bygd to terrasser, pluss enda en liten gressplen til høyre for huset, samt en lengre trapp ned til den. Har også fått plantet to plommetrær med gule plommer, samt ett pæretre. Men ingenting av dette vises på nyeste tilgjengelig satellittbilde, og det tar sikkert et par år før de blir oppdatert med nye nok bilder, så jeg får heller komme tilbake med nye bilder om noen år. 🙂

For å oppsummere litt mer, har jeg fra høsten 2014 til høsten 2018 sagd ned mange trær, drenert to strekninger under den nye plenen, til sammen omtrent 80 meter drenering, kjørt på 26 fulle lastebiler med fyllmasse og jord, brukt 155 effektive timer i innleid gravemaskin, og kjørt utrolig mange turer rundt omkring med trillebåren, spadd, grafset og rakt jord, og styrt og stelt, i timer på timer på timer. Men nå er jeg ferdig i hvert fall.

Jeg har tatt en god del bilder underveis i tomtearbeidet, og hvis jeg får god tid på et tidspunkt senere, så kanskje jeg legger ut endel gamle bilder fra alt slitet. Men dette får holde for denne gang!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *